Piščanec Elda

Piščanec Elda

Elda (Marija) Pišcanec, slikarka, se je rodila 1897 v Rojanu pri Trstu in umrla 1967na Vinah pri Dobrni. <BR><BR>Sprva se je slikarstva ucila na zasebni slikarski šoli Riharda Jakopica, nato pri Petru Žmitku in Ivanu Tabakovicu. V letih 1924 do 1929 je študirala na Kraljevi akademiji umetnosti v Firencah (Careni, C. Celestini). Prvic je razstavljala na skupinski razstavi 1929 na Ljubljanskem velesejmu. V letih 1929-1933se je izpopolnjevala v Parizu. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Elda (Marija) Pišcanec, slikarka, se je rodila 1897 v Rojanu pri Trstu in umrla 1967na Vinah pri Dobrni.

Sprva se je slikarstva ucila na zasebni slikarski šoli Riharda Jakopica, nato pri Petru Žmitku in Ivanu Tabakovicu. V letih 1924 do 1929 je študirala na Kraljevi akademiji umetnosti v Firencah (Careni, C. Celestini). Prvic je razstavljala na skupinski razstavi 1929 na Ljubljanskem velesejmu. V letih 1929-1933se je izpopolnjevala v Parizu. Bila je v šoli za cerkveno umetnost pri slavnem slikarju Mauricu Denisu, v slikarski šoli Andréa Lotha in obiskovala tudi Desvaillieresovo šolo za cerkveno umetnost. V Sloveniji je delovala kot pedagog na razlicnih šolah. V Mestnem muzeju v Celju pa je bila do upokojitve 1950 tudi restavratorka.

Njen opus obsega figuralno tematiko, portrete, krajine, cvetlicna tihožitja, žanri in svtopisemske podobe.

3. Multimedija
Multimedija
Piščanec Elda Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Piščanec Elda
Spremljajte avtorja Piščanec Elda

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!