Piščanec Elda

Piščanec Elda

Elda (Marija) Piščanec, slikarka, se je rodila 1897 v Rojanu pri Trstu in umrla 1967na Vinah pri Dobrni. Sprva se je slikarstva učila na zasebni slikarski šoli Riharda Jakopiča, nato pri Petru Žmitku in Ivanu Tabakoviću. V letih 1924 do 1929 je študirala na Kraljevi akademiji umetnosti v Firencah (Careni, C. Celestini). Prvič je razstavljala na skupinski razstavi 1929 na Ljubljanskem velesejmu. V letih 1929-1933se je izpopolnjevala v Parizu. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Piščanec Elda
1. Biografija
Opis

Elda (Marija) Piščanec, slikarka, se je rodila 1897 v Rojanu pri Trstu in umrla 1967na Vinah pri Dobrni. Sprva se je slikarstva učila na zasebni slikarski šoli Riharda Jakopiča, nato pri Petru Žmitku in Ivanu Tabakoviću. V letih 1924 do 1929 je študirala na Kraljevi akademiji umetnosti v Firencah (Careni, C. Celestini). Prvič je razstavljala na skupinski razstavi 1929 na Ljubljanskem velesejmu. V letih 1929-1933se je izpopolnjevala v Parizu. Bila je v šoli za cerkveno umetnost pri slavnem slikarju Mauricu Denisu, v slikarski šoli Andréa Lotha in obiskovala tudi Desvaillieresovo šolo za cerkveno umetnost. V Sloveniji je delovala kot pedagog na različnih šolah. V Mestnem muzeju v Celju pa je bila do upokojitve 1950 tudi restavratorka.Njen opus obsega figuralno tematiko, portrete, krajine, cvetlična tihožitja, žanri in svtopisemske podobe.

2. Multimedija
Multimedija
Piščanec Elda Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Piščanec Elda
Spremljajte avtorja Piščanec Elda

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja