Jože Denko. Slike, risbe in grafike

Jože Denko. Slike, risbe in grafike

Razstava je zaključena!

20. 12. 1996 - 30. 1. 1997 V najnovejših delih Jožeta Denka je opazna avtorjeva racionalna opredeljenost panonskega prostora znotraj dvodimenzionalne slikovne površine, ki je enkrat vodoravno, drugič pa vertikalno koncipirana, tako da določa, obroblja in pogojuje središčni likovni prostor znotraj katerega obstaja, se godi in traje nek dogodek vezan na predmet, figuro mimetično oblikovanih in ekspresivno občutenih strnjenih form in jeder izvedenih s široko potezo slikarskega čopiča in živahnih intenzivnih fluorescentnih barvah, znotraj katerih ustvarjajo bele površine nek poseben dramatični naboj. Franc Obal Jože Denko Jože Denko je rojen leta 1958 v Bakovcih. Študiral je na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je diplomiral pri profesorju Kiarju Mešku leta 1981.

1. Opis razstave
Opis razstave

20. 12. 1996 - 30. 1. 1997 V najnovejših delih Jožeta Denka je opazna avtorjeva racionalna opredeljenost panonskega prostora znotraj dvodimenzionalne slikovne površine, ki je enkrat vodoravno, drugič pa vertikalno koncipirana, tako da določa, obroblja in pogojuje središčni likovni prostor znotraj katerega obstaja, se godi in traje nek dogodek vezan na predmet, figuro mimetično oblikovanih in ekspresivno občutenih strnjenih form in jeder izvedenih s široko potezo slikarskega čopiča in živahnih intenzivnih fluorescentnih barvah, znotraj katerih ustvarjajo bele površine nek poseben dramatični naboj.

Franc Obal

Jože Denko

Jože Denko je rojen leta 1958 v Bakovcih. Študiral je na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je diplomiral pri profesorju Kiarju Mešku leta 1981.

1. Podrobnosti
Naziv razstave Jože Denko. Slike, risbe in grafike
Trajanje razstave 20.12.1996 - 30.1.1997
Čas ogleda razstave 8:00 - 17:00
Datum otvoritve 20.12.1996
Ura otvoritve 0:00
Dodatne informacije Ponedeljek in v soboto od 9. do 12. ure; Nedelja in prazniki: zaprto. Vstop za šolske in druge najavljene skupine vse delavnike od 7.00 dalje.
Lokacija Galerija Murska Sobota
Vstopnina Prost vstop
Tip razstave Razstava
Organizator Galerija Murska Sobota
Organizator naslov Kocljeva 7
Organizator kraj 9000 Murska Sobota
2. Multimedija

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave

Napovednik razstav in dogodkov