Jurij Kalan

Jurij Kalan

Razstava je zaključena!

Akademski slikar Jurij Kalan se prvič predstavlja s svojimi deli v Mestni galeriji Ljubljana, hkrati pa bo to njegova doslej najobsežnejša predstavitev. Umetnik predstavljata zelo visok likovni nivo v sodobni likovni umetnosti, njegov dosedanji opus je zelo obsežen ter večinoma posvečen figuraliki.

1. Opis razstave
Opis razstave

Akademski slikar Jurij Kalan se prvič predstavlja s svojimi deli v Mestni galeriji Ljubljana, hkrati pa bo to njegova doslej najobsežnejša predstavitev. Umetnik predstavljata zelo visok likovni nivo v sodobni likovni umetnosti, njegov dosedanji opus je zelo obsežen ter večinoma posvečen figuraliki.Na razstavi so predstavljena likovna dela od leta 1991 do 2023, slike večjih in manjših formatov, risbe, fotografije, grafike, kamnite in lesene glave, leseni pobarvani kipi in leseni pobarvani totemi. Likovna dela prikazujejo prizore iz vsakodnevnega življenja. Na slikah in kipih so portreti ljudi in živali iz domačega okolja, torej družinski člani, prijatelji in hišni ljubljenčki.Kalanov likovni jezik je prepoznaven, z veliko mero realizma, toda z dodatki humorja, rahle komičnosti in posebnih pogledov, tudi pogledov od zgoraj navzdol ali pa iz posebno zasukanih položajev ustvarja svet sedanjosti, svet danes živečih in prisotnih ljudi. Slikar je nekakšen likovni zapisovalec življenja, ki nas obkroža. Jurij Kalan gotovo sodi med vidnejše slovenske slikarje, ki prepoznavno zaznamujejo sodobno umetniško dogajanje.

1. Podrobnosti
Naziv razstave Jurij Kalan
Trajanje razstave 7.9.2023 - 12.11.2023
Čas ogleda razstave 11:00 - 19:00
Datum otvoritve 7.9.2023
Ura otvoritve 0:00
Dodatne informacije Ponedeljek: zaprto
Lokacija Mestna galerija Ljubljana, Mestni trg 5, 1000 Ljubljana
Vstopnina

Vstop prost.


Mestna galerija Ljubljana je psom dostopna galerija.

Avtorji Jurij Kalan
Kustosi Sarival Sosič
Sodelavci Produkcija: Muzej in galerije mesta Ljubljane; Besedilo: Sarival Sosič; Koordinacija in produkcija: Maruša Meglič; Oblikovanje: Novi kolektivizem; Tehnična izvedba: Tehnična služba MGML; Projekt je omogočila: Mestna občina Ljubljana
Tip razstave Razstava
Organizator Mestna galerija Ljubljana
Organizator naslov Mestni trg 5
Organizator kraj 1000 Ljubljana
2. Multimedija
Multimedija
Jurij Kalan Jurij Kalan

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave

Napovednik razstav in dogodkov