Marko Jakše - NA OTOKU NIGA

Marko Jakše - NA OTOKU NIGA

V četrtek 11.3.2021 med 15 in 20 uro vljudno vabljeni na odprtje razstave Marka Jakšeta, ki bo na ogled v Galeriji SLOART. Marko je eden najbolj pristnih slovenskih umetnikov in se bo predstavil v naši galeriji v dveh delih. V prvem delu od 11.3.2021 do 22.4.2021 bodo predstavljena novejša umetniška dela in v drugem delu od 22.4.2021 do 13.5.2021 bodo predstavljena umetniška dela iz starejšega obdobja. Pridite na razstavo in spoznajte čudoviti svet v katerm živi in ustvarja Jakše. Ni vstopnine.

1. Opis razstave
Opis

" NA OTOKU NIGA" »Damjan je rekel, da bi bil dobrodošel moj kratek tekst ob razstavi. Ker mu ni bil preveč všeč (niti meni ne!) naslov, ki sem ga »napopal« svoji prejšnji razstavi "PROTI TOKU" v Miklovi hiši, sem se odločil, da ga bom le rahlo moderiral ...

Ker se je v novonastali situaciji, vemo kateri in kakšni, vsa umetnost in kultura nasploh znašla na otoku, izolirana, se mi naslov zdi kar primeren ... V resnici seveda nima nikakršne, vsaj direktne ne, povezave s slikami na razstavi ...

Želim vam neobremenjen (p)ogled ... Razum pa, če se le da, potisnite vstran in v ozadje. To ni politični program, ni česa razumeti. Prepustite se golim čutom in čustvom in poskušajte utripati v nedoumljivem svetu domišljije ... brez gospodarja.

Srečno!«

1. Podrobnosti
Naziv razstave Marko Jakše - NA OTOKU NIGA
Trajanje razstave 11.3.2021 - 22.4.2021
Čas ogleda razstave 9:00 - 17:00
Datum otvoritve 11.3.2021
Ura otvoritve 0:00
Lokacija Galerija SLOART, Ljubljana
Vstopnina Brez vstopnine
Avtor Jakše Marko
Kustosi Marko Jakše
Tip razstave Likovna razstava
Organizator Galerija in dražbena hiša SLOART
Organizator naslov Trubarjeva 79
Organizator kraj 1000 Ljubljana
2. Multimedija

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave

Napovednik razstav in dogodkov