Tadej Pogačar: Konec šole

Tadej Pogačar: Konec šole

School’s Out je bil zasnovan kot participatoren site specific projekt, pri katerem so aktivno sodelovali dijaki gimnazije Šentvid v Ljubljani. Instalacije, ki so bile postavljene v več šolskih učilnic, so vključevale učno gradivo in učne pripomočke ter kritično problematizirale proces učenja, discipline, vednosti in nadzora.

1. Opis razstave
Opis

School’s Out je bil zasnovan kot participatoren site specific projekt, pri katerem so aktivno sodelovali dijaki gimnazije Šentvid v Ljubljani. Instalacije, ki so bile postavljene v več šolskih učilnic, so vključevale učno gradivo in učne pripomočke ter kritično problematizirale proces učenja, discipline, vednosti in nadzora. Serija kolažev Konec šole skozi vizualni spomin raziskuje zgodovino modernega poučevanja v Sloveniji. Podobe športnih aktivnosti in šolskega poučevanja (iz štiridesetih, šestdesetih in sedemdesetih let 20. stoletja) jasno kažejo na čas in prostor svojega izvora: herojsko obdobje skupne socialistične države Jugoslavije. Tadej Pogačar je v KGLU razstavljal že dvakrat. Tadej Pogačar je mednarodno uveljavljen vizualni in intermedijski umetnik, kustos in predavatelj. V zadnjih letih je razstavljal v Muzeju sodobne umetnosti Montevideo v Urugvaju, Mestni galeriji Ljubljana, v Galeriji za sodobno umetnost (GfZK) v Leipzigu, v Moderni galeriji Ljubljana (retrospektiva, 2014) in Muzeju za sodobno umetnost Zagreb, galeriji Gagosian v New Yorku in Los Angelesu, na Univerzi John Moores Liverpool, ZKM Karlsruhe, MUMOK Dunaj, NGBK v Berlinu, galeriji Espavisor v Valenciji, San Francisco Art Institute v San Franciscu. Sodeloval je tudi na 11. arhitekturnem bienalu v Sao Paulu (2017) in bienalih sodobne umetnosti v Istanbulu (2007), v Sao Paulu (2006), v Pragi (2005), v Tirani (2005), Benetkah (2001) in Manifesti 1 v Rotterdamu (1996). Za svoje delo je prejel več nagrad in priznanj, mdr. nagrado Franklin Furnace v New Yorku (2001), nagrado Trend za izjemne dosežke na področju vizualne umetnosti (2008), Jakopičevo nagrado (2009) ter nagrado George Kepes ene najprestižnejših raziskovalnih in izobraževalnih ustanov na svetu Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) v Bostonu. Bival je na več umetniških rezidencah v New Yorku, Rio de Jenairo, Londonu in Gradcu. Sodeloval je na več mednarodnih konferencah, okroglih mizah in simpozijih v Madridu, Londonu, Zagrebu, Sarajevu, Berlinu, Oldenburgu, Gradcu, Zagrebu, Skopju, Beogradu in Ljubljani. Kot kustos je pripravil 80 razstavnih projektov doma in v tujini. Živi in dela v Ljubljani, kjer vodi Galerijo P74.

1. Podrobnosti
Naziv razstave Tadej Pogačar: Konec šole
Trajanje razstave 25.4.2019 - 31.5.2019
Čas ogleda razstave 18:00 - 18:00
Datum otvoritve 25.4.2019
Ura otvoritve 18:00
Otvoritev https://www.glu-sg.si/exhibition/tadej-pogacar-konec-sole-1997-2019/?from=front
Lokacija Galerija Ravne
Vstopnina Vstop prost
Avtorji Tadej Pogačar
Kustosi Jernej Kožar
Tip razstave Likovna razstava
Organizator Koroška galerija likovnih umetnosti, Galerija Ravne
Organizator naslov Gledališka pot 1
Organizator kraj 2390 Ravne na Koroškem
Spletni naslov www.glu-sg.si
2. Multimedija
Multimedija

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave