Uroš Potočnik: Belovoški general (ultra plus)

Uroš Potočnik: Belovoški general (ultra plus)

Razstava "Belovoški general (ultra plus)" prinaša celovit vpogled v ustvarjanje enega najprodornejših slikarjev mlajše generacije v Sloveniji.

1. Opis razstave
Opis

Uroš Potočnik bo na razstavi "Belovoški general (ultra plus)" v Galeriji Ravne predstavil dela iz štirih serij, nastalih v zadnjih letih. Slike iz serij "Spreminjanje barve" (2016–2018) in »Odvračanje (Iz fokusa)« (2016) je naslikal z akrilom na platno, medtem ko so dela iz ciklusa "Socialna struktura. Hommage a Ellsworth Kelly"(2017) in "Rešitve: odtok« ter »Rešitve: 180°« (2017) narejene iz papirja kot kolaži. Potočnik na slikah na iluzionističen način prikazuje delavski vsakdan in se ozira na začetke družbenokritičnega slikarstva v sredini 19. stoletja v Franciji. Drugod zopet ostro kritiko družbenih razmer skrije za subtilno in prosojno sivo tančico, pod katero se skrivajo kričeče reklame, s katerimi nas dnevno bombardirajo prodajalci sreče. Svoje senzibilnosti do družbene nepravičnosti ne omejuje na abstraktne ali mimetične kompozicije, oboje uporablja po potrebi in v sozvočju s tematiko, ki jo želi predstaviti. Razstava "Belovoški general (ultra plus)" prinaša celovit vpogled v ustvarjanje enega najprodornejših slikarjev mlajše generacije v Sloveniji. Uroš Potočnik (1974) živi in dela v Belih Vodah nad Šoštanjem.

1. Podrobnosti
Naziv razstave Uroš Potočnik: Belovoški general (ultra plus)
Trajanje razstave 8.2.2019 - 5.4.2019
Čas ogleda razstave 16:00 - 18:00
Datum otvoritve 8.2.2019
Ura otvoritve 16:00
Lokacija Galerija Ravne
Kustosi Jernej Kožar
Tip razstave Likovna razstava
Organizator Koroška galerija likovnih umetnosti, Galerija Ravne
Organizator naslov Gledališka pot 1
Organizator kraj 2390 Ravne na Koroškem
Spletni naslov www.glu-sg.si
2. Multimedija
Multimedija
Uroš Potočnik: Belovoški general (ultra plus) U. Potočnik: Hommage Ellswortu

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave