Arjan Pregl - Petminutna revolucija II. (Grahovo)

6.000 €

Olje in svinčnik na platnu

Garancije in certifikati
1. Podrobnosti
Naziv Arjan Pregl - Petminutna revolucija II. (Grahovo)
Avtor Pregl Arjan
Cena 6.000 €
Medij Slikarstvo
Žanr Krajina, Abstrakcija, Arhitektura, Narava, Alegorija
Tehnika Olje
Leto 2014
Višina 200 cm
Širina 250 cm
Okvir Ni okvirjena
Tehnični opis

Olje in svinčnik na platnu

Tematski opis

Slikar se je najprej lotil izdelovanja malih kipcev iz dekorativne modelirne mase. Ni jih delal zelo dolgo (5 minut?). Potem je vzel podobo različnih trgov na katerih stojijo spomeniki. Na platno je s svinčnikom narisal te poglede, a na mesto spomenika je postavil podobe malih kipcev, ki jih je prej modeliral. Torej spomenik je zamenjal z barvitimi abstraktnimi oblikami. Slike torej prikazujejo menjave spomenikov, ki se dogajajo tako v družbenem svetu, kot v svetu umetnosti, kjer se stare oblike ali stile menja z novimi.

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Pregl Arjan
Pregl Arjan

Arjan Pregl (1973) se v svoji slikarski praksi nenehno odziva na aktualno dogajanje v družbi; včasih se celo zazdi, da njegove ambivalentne, mestoma humorne podobe nastopajo kot cinična karikatura ali preroški meme. Oljnate slike različnih formatov odlikuje natančno slikanje okoli v naprej določenih kontur, katerih osnovo predstavlja preprosta, neobremenjena risba. Peščica izbranih podob se iz risbe nadgradi v tehnično dovršene oljnate slike na platnu, katere povezujejo jasne, a med seboj večkrat kontradiktorne reference na specifične umetnine poznanih mojstrov, mnogovrstno ikonografijo (tudi v navezavi na slovenski prostor) in razumevanje medija slikarstva kot takega. Slike so izjemno barvite, plastične, figure pa stilizirane in preproste, drzne, angažirane, brezsramne, pogosto tudi agresivne in neposredno seksualne. V duhu premišljenosti in duhovitosti Preglova dela odlikuje subtilnost, ironičnost in dvoumje, ki se v glavnem navezuje na zmes aktualnih sproščenih asociacij, družbenopolitičnih vsebin in umetnostnozgodovinskih referenc, s pretkanim posipom teorije in internetnih cvetk. V svoji dvoumnosti in ironiji se nanašajo na sodobnost in pereča, aktualna protislovja družbe, kot so protesti, erotični škandali, vojna, različna gibanja, globalno segrevanje, nadzor, patriotizem, nihilizem, fašizem in smrt.

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 01 429 33 17.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!