1. Podrobnosti
Naziv Monika Slemc Klavžar - JOMO. FOMO. YOLO!
Serija JOMO. FOMO. YOLO!
Avtor Klavžar Slemc Monika
Cena 2.600 €
Medij Slikarstvo
Žanr Krajina, Abstrakcija, Narava
Tehnika Olje,Akril
Zaznamki Narava, Abstrakcija, Digitalno, Distorzija
Leto 2020
Višina 143 cm
Širina 84 cm
Okvir Ni okvirjena
Tehnični opis

Akril in olje na platno

Tematski opis

JOMO – [ang. JoyOfMissingOut] Izraz pomeni: radost ob zamujanju dogodkov. Pomeni prisotnost tukaj in zdaj ter srečo, da ne vemo vsega, kar se ta hip dogaja okoli nas. Ne obremenjujemo se več s tem, kaj se dogaja na socialnih omrežjih. Nasprotje temu izrazu je FOMO – [ang. FearOfMissingOut] Izraz pomeni: strah pred tem, da bomo nekaj zamudili. YOLO -– [ang. YouOnlyLiveOnce] Izraz pomeni: živi se le enkrat. Aktualnost teme, način predstavitve in stalna splošna nuja, da vseskozi spremljamo dogajanje na umetniški sceni, so nekateri od ključnih kriterijev za uspeh. A predstavljajo tudi pritisk. Ustvarjajo preobremenjenost, ki lahko na določeni točki celo ustavi kreativni proces. FOMO! Če pa nam to uspe potisniti na stran, se nam odpre čisto drugačen svet. JOMO! Pri novo nastali seriji slik gre ravno za ta občutek, za vprašanje, kako se ne obremenjevati s stilsko in tematsko umeščenostjo, institucionalnimi zahtevami in konteksti, temveč enostavno v danem trenutku uživati v aktu slikanja, ker je to pač mogoče. YOLO! Slike v seriji so sicer različne glede formalnih rešitev, v vsebinskem izhodišču pa so enake. Vse izhajajo iz iste predloge in njena vloga je ključna. Posnetek je bil narejen z mobilnim telefonom, ki nas skoraj vedno spremlja. Omogoča nam vsakršno takojšnjo zabeležko določenega trenutka, ki ga lahko delimo na socialnih omrežjih, da dokažemo vsem, da smo ga res doživeli. YOLO! S preprostimi računalniškimi manipulacijami fotografije v slike vpletam tehnologijo svojega časa. Tako z združevanjem slikarske tradicije in različnimi možnostmi, ki jih prinaša naša tehnologija, svoje podobe kreiram na platnu. Ne skrivam se za »stilom«, temveč tega iskreno iščem pred očmi vseh.#nofilter Serija slik ne odslikava narave neposredno, ampak odslikava posnetek – fotografijo. Ali je zaradi tega naslikana slika manj iskrena, manj pristna? Pa saj so ravno te podobe tiste, ki nas priklepajo na udobna domača sedišča. Postale so naša realnost, ki ji zaupamo bolj kakor realn

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

3. Vse fotografije
Monika Slemc Klavžar - JOMO. FOMO. YOLO! Glavna fotografija
Monika Slemc Klavžar - JOMO. FOMO. YOLO! Postavitev (Bežigrajska g. 1)
Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Klavžar Slemc Monika
Klavžar Slemc Monika

Osrednje področje zanimanja umetnice Monike Slemc Klavžar predstavlja slikarstvo. V svoji likovni praksi skozi motiv krajine raziskuje odnos človek–narava v tehnološko hitro napredni sodobni družbi. Z distorzijo ustvarja iluzijo popačenih imaginarnih krajin, pri čemer se meja med realnim in fiktivnim mestom zabriše. Diplomirala in magistrirala je iz slikarstva na ALUO, za svoje delo pa je prejela tudi nagrado za širok spekter dosežkov znotraj sodobnega krajinskega slikarstva. Razstavljala je na mnogih samostojnih in skupinskih razstavah tako doma kot v tujini. Živi in ustvarja v Grosuplju.

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 070 852 462.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!