Ajdič Andrej

Ajdič Andrej

Andrej Ajdič, rojen leta 1937, se je po nižji gimnaziji v Celju izučil zlatarske obrti, obiskoval šolo za oblikovanje v Ljubljani in na Dunaju končal akademijo uporabne umetnosti, kjer je leta 1961 diplomiral. Že leta 1960 je imel kot študent prvo samostojno razstavo na Dunaju in prvo skupinsko že leta 1958 v Jakopičevem paviljonu v Ljubljani. Doslej je razstavljal po raznih centrih Evrope in sveta razen v Aziji. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Andrej Ajdič, rojen leta 1937, se je po nižji gimnaziji v Celju izučil zlatarske obrti, obiskoval šolo za oblikovanje v Ljubljani in na Dunaju končal akademijo uporabne umetnosti, kjer je leta 1961 diplomiral. Že leta 1960 je imel kot študent prvo samostojno razstavo na Dunaju in prvo skupinsko že leta 1958 v Jakopičevem paviljonu v Ljubljani. Doslej je razstavljal po raznih centrih Evrope in sveta razen v Aziji. Je redni član znamenite Kunstlerhaus, ene najpomembnejsih avstrijskih kulturnih ustanov in njegova dela hranijo znani svetovni muzeji, galerije, zasebniki in razne zbirke Biblioteca Civica v Milanu, Nacionalna biblioteka v Washingtonu in še bi lahko naštevali. Skulptura Vstajenje stoji v kraju Marijinih prikazovanj v Medžugorju kot darilo svetemu kraju v Hercegovini. Nekaj posebnega pa so kaplje na Kristusovem bronastem telesu, ki se jim čudijo romarji z vsega sveta. Tudi avtor sam je presenečen.

3. Multimedija
Multimedija
Ajdič Andrej Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Ajdič Andrej
Spremljajte avtorja Ajdič Andrej

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!