Baudo Ivanković Slobodan

Baudo Ivanković Slobodan

Slobodan Ivankovic-Baudo (1946), slikar, je leta 1969 diplomiral in 1971 magistriral na Univerzi v Beogradu pri akademiku prof. Nedeljku Gvozdenovicu. Med leti 1976 in 1980 je živel in delal v Parizu (prvo pariško obdobje). Razstavljal je v pomembni galeriji L'oeil de Boeuf. Veckrat je bil izbran na pomembno razstavo Majski Salon v Parizu. Sodeloval je tudi na XI. Bienalu umetnosti v Mentonu, katere pokrovitelj je bila Kneževina Monako. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Slobodan Ivankovic-Baudo (1946), slikar, je leta 1969 diplomiral in 1971 magistriral na Univerzi v Beogradu pri akademiku prof. Nedeljku Gvozdenovicu. Med leti 1976 in 1980 je živel in delal v Parizu (prvo pariško obdobje). Razstavljal je v pomembni galeriji L'oeil de Boeuf. Veckrat je bil izbran na pomembno razstavo Majski Salon v Parizu. Sodeloval je tudi na XI. Bienalu umetnosti v Mentonu, katere pokrovitelj je bila Kneževina Monako. V Parizu je potem razstavljal tudi v galeriji Francois Petit, ki ima v stalni zbirki dela Salvadora Dalija, Reneja Margita, Maxa Ernsta in Yvesa Tanguya. Leta 1980 se je vrnil v Slovenijo in se ukvarjal z grafiko. V Parizu je ponovno odpotoval v Pariz leta 1986 je ostal do leta 2001, kar lahko štejemo za njegovo drugo pariško obdobje. Potem se je preselil v Škofjo Loko, kjer živi in dela danes. Sodeluje z galerijami v Sloveniji, Benetkah in Parizu.

Baudo je tipicen predstavnik pariških koloristov, uveljavljene L'Ecole de Paris.   Njegovo delo "Clovek s kletko" je del zbirke Muzeja moderne umetnosti, Georges Pompidue v Parizu.

3. Multimedija
Multimedija
Baudo Ivanković Slobodan Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Baudo Ivanković Slobodan
Spremljajte avtorja Baudo Ivanković Slobodan

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!