Berko

Berko

Berkovo slikarstvo obicajno uvršcajo v slog, ki ga v Evropi imenujemo hiperrealizem (bolj realno od realnega), v Ameriki pa fotorealizem (naslikana slika je podobna fotografiji). <br><br>Berko se je rodil 8. marca 1946 v Ljubljani, kjer je koncal Šolo za oblikovanje in fotografijo in Pedagoško akademijo 1968. Študijsko je potoval v Grcijo 1965, Italijo 1966 in po zahodni Evropi 1973. Od leta 1978 živi kot svobodni umetnik. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Berkovo slikarstvo obicajno uvršcajo v slog, ki ga v Evropi imenujemo hiperrealizem (bolj realno od realnega), v Ameriki pa fotorealizem (naslikana slika je podobna fotografiji).

Berko se je rodil 8. marca 1946 v Ljubljani, kjer je koncal Šolo za oblikovanje in fotografijo in Pedagoško akademijo 1968. Študijsko je potoval v Grcijo 1965, Italijo 1966 in po zahodni Evropi 1973. Od leta 1978 živi kot svobodni umetnik.

Imel je vec kot 70 samostojnih razstav, sodeloval je na mnogih reprezentancnih razstavah jugoslovanske in slovenske umetnosti, ter na vec kot 50ih bienalih, trienalih slikarstva in grafike. Za svoja dela je prejel vec nagrad.

3. Multimedija
Multimedija
Berko Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Berko
Spremljajte avtorja Berko

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!