Bonač Molly

Bonač Molly

Molly Bonač (1919-1995), slikarka, se je v mladosti slikarstva učila pri Rihardu Jakopiču in Hinku Smrekarju. Med leti 1941 in 1944 je študirala slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti v Bologni pod mentorstvom italijanskega slikarja profesorja Virgilia Guidi.Njen slikarski opus zajema vse od krajin, tihožitij, interierov in tudi figuraliko. Njeno umetniška dela kažejo zamolkli poimpresionizem, v kateri najde mesto v svetlobi impresij in barvni dramatiki.Prvo samostojno razstavo na domačih tleh je imela leta 1948 v prostorih Umetniške zadruge v Ljubljani. ...

Spremljajte avtorja
1. Biografija
Opis

Molly Bonač (1919-1995), slikarka, se je v mladosti slikarstva učila pri Rihardu Jakopiču in Hinku Smrekarju. Med leti 1941 in 1944 je študirala slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti v Bologni pod mentorstvom italijanskega slikarja profesorja Virgilia Guidi.Njen slikarski opus zajema vse od krajin, tihožitij, interierov in tudi figuraliko. Njeno umetniška dela kažejo zamolkli poimpresionizem, v kateri najde mesto v svetlobi impresij in barvni dramatiki.Prvo samostojno razstavo na domačih tleh je imela leta 1948 v prostorih Umetniške zadruge v Ljubljani.

2. Multimedija
Multimedija
Bonač Molly Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Bonač Molly
Spremljajte avtorja Bonač Molly

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja