Bonač Molly

Bonač Molly

Molly Bonač (1919-1995), slikarka, se je v mladosti slikarstva učila pri Rihardu Jakopiču in Hinku Smrekarju. Med leti 1941 in 1944 je študirala slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti v Bologni pod mentorstvom italijanskega slikarja profesorja Virgilia Guidi.<BR><BR>Njen slikarski opus zajema vse od krajin, tihožitij, interierov in tudi figuraliko. Njeno umetniška dela kažejo zamolkli poimpresionizem, v kateri najde mesto v svetlobi impresij in barvni dramatiki.<BR><BR>Prvo samostojno razstavo na domačih tleh je imela leta 1948 v prostorih Umetniške zadruge v Ljubljani. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Molly Bonač (1919-1995), slikarka, se je v mladosti slikarstva učila pri Rihardu Jakopiču in Hinku Smrekarju. Med leti 1941 in 1944 je študirala slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti v Bologni pod mentorstvom italijanskega slikarja profesorja Virgilia Guidi.

Njen slikarski opus zajema vse od krajin, tihožitij, interierov in tudi figuraliko. Njeno umetniška dela kažejo zamolkli poimpresionizem, v kateri najde mesto v svetlobi impresij in barvni dramatiki.

Prvo samostojno razstavo na domačih tleh je imela leta 1948 v prostorih Umetniške zadruge v Ljubljani.

3. Multimedija
Multimedija
Bonač Molly Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Bonač Molly
Spremljajte avtorja Bonač Molly

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!