Čuber Rajko

Čuber Rajko

Rajko Čuber (1957), slikar in fotograf, je leta 1982 diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Po diplomi je pri prof. Bogdanu Borčiču oparvil še specialko za grafiko. <br><br>Čubra umetnostni kritiki označujejo kot snovalca nenavadnih pokrajin. Svetovi, ki jih slika, so brezčasni. V njih pa se ograža njegov notranji svet. V abstraktnih slikah se prepletajo številne oblike, barve in barvne skladnje, ki oblikujejo podobo novih krajin, ki so nastale v umetnikovi notranjosti. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Rajko Čuber (1957), slikar in fotograf, je leta 1982 diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Po diplomi je pri prof. Bogdanu Borčiču oparvil še specialko za grafiko.

Čubra umetnostni kritiki označujejo kot snovalca nenavadnih pokrajin. Svetovi, ki jih slika, so brezčasni. V njih pa se ograža njegov notranji svet. V abstraktnih slikah se prepletajo številne oblike, barve in barvne skladnje, ki oblikujejo podobo novih krajin, ki so nastale v umetnikovi notranjosti.

Že med študijem je za svoje grafične stvaritve prejel študentsko Prešernovo nagrado. Prvič je samostojno razstavljal leta 1981 v ljubljanski Galeriji Krka.

3. Multimedija
Multimedija
Čuber Rajko Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Čuber Rajko
Spremljajte avtorja Čuber Rajko

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!