Gostinčar Tomaž

Gostinčar Tomaž

Tomaž Gostinčar je bil rojen 22. junija 1952 v Ljubljani. Slikati je začel že pred aktivnim študijem. Leto 1972 je študijsko preživel v Parizu in leto 1974 v Pragi. Potoval je skoraj po celi Evropi in povsod veliko delal. Slikal je v ekspresionističnem slogu. Najbolj znan je bil po svojih akvarelih, uporabljal pa je tudi tehnike olje na platno ter občasno gvaš in oglje. Večinoma je ustvarjal v svojem ateljeju na Novem trgu v Ljubljani, kjer je tudi stanoval. Umrl je 4. februarja 1991. <br></b>

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Tomaž Gostinčar je bil rojen 22. junija 1952 v Ljubljani. Slikati je začel že pred aktivnim študijem. Leto 1972 je študijsko preživel v Parizu in leto 1974 v Pragi. Potoval je skoraj po celi Evropi in povsod veliko delal. Slikal je v ekspresionističnem slogu. Najbolj znan je bil po svojih akvarelih, uporabljal pa je tudi tehnike olje na platno ter občasno gvaš in oglje. Večinoma je ustvarjal v svojem ateljeju na Novem trgu v Ljubljani, kjer je tudi stanoval. Umrl je 4. februarja 1991.

3. Multimedija
Multimedija
Gostinčar Tomaž Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Gostinčar Tomaž
Spremljajte avtorja Gostinčar Tomaž

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!