Gvardjančič Herman

Gvardjančič Herman

Herman Gvardjancic (1943), slikar, je leta 1968 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1971 je na ALU koncal specialko za slikarstvo pri prof. Zoranu Didku. Leta 1987 je postal docent na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Od leta 1997 je redni profesor za risanje in slikanje na ALUO. <br><br>Gvardjancic je predstavnik ekspresivne figuralike. V njegovih delih prevladuje temen kolorit in poudarjena ekspresija. Njegovo slikarstvo je uvršceno med t.i. temni modernizem. Sicer pa ga priševamo med sllikarje modernizma in postmodernizma. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Herman Gvardjancic (1943), slikar, je leta 1968 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1971 je na ALU koncal specialko za slikarstvo pri prof. Zoranu Didku. Leta 1987 je postal docent na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Od leta 1997 je redni profesor za risanje in slikanje na ALUO.

Gvardjancic je predstavnik ekspresivne figuralike. V njegovih delih prevladuje temen kolorit in poudarjena ekspresija. Njegovo slikarstvo je uvršceno med t.i. temni modernizem. Sicer pa ga priševamo med sllikarje modernizma in postmodernizma.

Razstavlja tako doma kot v tujini. Priredil je vec kot 76 samostojnih razstav. Za svoje delo je prejel številne nagrade (Groharjeva nagrada). Leta 1981 je prejel nagrado Prešernovega sklada za delo na razstavi Atelje leta 1980 v Likovne salonu Riharda Jakopica. Leta 1990 je prejel Jakopicevo nagrado.

3. Multimedija
Multimedija
Gvardjančič Herman Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Gvardjančič Herman
Spremljajte avtorja Gvardjančič Herman

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!