Jakob Karel

Jakob Karel

Karel Jakob (1908-1981), slikar, je leta 1936 diplomiral na Umjetnički akademiji v Zagrebu pri prof. Ljubu Babiću in M. Tatagliji. Po letu 1946 je v Ljubljani vodil risarsko šolo Ivan Rob.<BR><BR>Jakobovo slikarstvo obsega pejsaže domačega kraja in portrete. Je zvest slikar prekmurskega kmečkega življenja. V lirično obarvanih krajinah v malce zamolklih tonih, je čutiti ljubezen do narave.<BR><BR>Vseskozi je ohranjal tradicijo prekmurske likovne četverice Vrečič-Jakob-Pandur-Kuhar. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Karel Jakob (1908-1981), slikar, je leta 1936 diplomiral na Umjetnički akademiji v Zagrebu pri prof. Ljubu Babiću in M. Tatagliji. Po letu 1946 je v Ljubljani vodil risarsko šolo Ivan Rob.

Jakobovo slikarstvo obsega pejsaže domačega kraja in portrete. Je zvest slikar prekmurskega kmečkega življenja. V lirično obarvanih krajinah v malce zamolklih tonih, je čutiti ljubezen do narave.

Vseskozi je ohranjal tradicijo prekmurske likovne četverice Vrečič-Jakob-Pandur-Kuhar. Slikarji so se združili leta 1920 s ciljem, da bi se slovenski likovni umetniki združili po celotnem področju Slovenije. Njegova dela hrani Galerija Murska Sobota.

3. Multimedija
Multimedija
Jakob Karel Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Jakob Karel
Spremljajte avtorja Jakob Karel

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!