Jesih Boris

Jesih Boris

Boris Jesih je slovenski akademski slikar diplomiral leta 1966 na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani (slikarska specialka leta 1968). Aktivno deluje - poleg grafike, tudi na področju risbe in slikarstva- od 60. let prejšnjega stoletja dalje, za svoja dela pa je prejel več domačih ter tujih nagrad in priznanj. Bil je tudi dolgoletni profesor za grafiko, risanje in slikanje na ljubljanski Pedagoški fakulteti. Njegova dela so vključena v več pomembnih slovenskih in mednarodnih likovnih zbirk. Vir: Boris Jesih. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Jesih Boris
1. Biografija
Opis

Boris Jesih je slovenski akademski slikar diplomiral leta 1966 na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani (slikarska specialka leta 1968). Aktivno deluje - poleg grafike, tudi na področju risbe in slikarstva- od 60. let prejšnjega stoletja dalje, za svoja dela pa je prejel več domačih ter tujih nagrad in priznanj. Bil je tudi dolgoletni profesor za grafiko, risanje in slikanje na ljubljanski Pedagoški fakulteti. Njegova dela so vključena v več pomembnih slovenskih in mednarodnih likovnih zbirk. Vir: Boris Jesih. Povezave / Connections, Mednarodni grafični likovni center, Ljubljana 2017.

2. Multimedija
Multimedija
Jesih Boris Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Jesih Boris
Spremljajte avtorja Jesih Boris

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja