Klemenčič Fran

Klemenčič Fran

Fran Klemencic (1880-1961), slikar, je med leti 1903 in 1905 študiral na dunajski akademiji. Študij je nadaljeval na akademiji v Münchnu, kjer je ostal vse do 1906. Bil je soustanovitel umetniškega kluba Vesna. Že v dijaških letih, med leti 1900 in 1902, je obiskoval umetnoobrtno šolo v Ljubljani. Nekaj casa pa se je risanja ucil tudi pri prof. Josipu Veselu. <br><br>Klemencic je bil znan Ljubljanski krajinar. V zgodnjih letih je slikal realisticne portrete, secesijsko obarvane krajine in kmecki žanr. Po letu 1910 je razvil krajinarstvo v slikoviti tehniki širokega copica. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Fran Klemencic (1880-1961), slikar, je med leti 1903 in 1905 študiral na dunajski akademiji. Študij je nadaljeval na akademiji v Münchnu, kjer je ostal vse do 1906. Bil je soustanovitel umetniškega kluba Vesna. Že v dijaških letih, med leti 1900 in 1902, je obiskoval umetnoobrtno šolo v Ljubljani. Nekaj casa pa se je risanja ucil tudi pri prof. Josipu Veselu.

Klemencic je bil znan Ljubljanski krajinar. V zgodnjih letih je slikal realisticne portrete, secesijsko obarvane krajine in kmecki žanr. Po letu 1910 je razvil krajinarstvo v slikoviti tehniki širokega copica. Med obema vojnama je ustvarjal v impresionisticni tehniki. Rad je slikal rože.

3. Multimedija
Multimedija
Klemenčič Fran Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Klemenčič Fran
Spremljajte avtorja Klemenčič Fran

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!