Kožarić Ivan

Kožarić Ivan

Ivan Kožarić se je rodil 10. junija 1921 v Petrinji. Leta 1943 je vpisal študij kiparstva na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu in štiri leta kasneje diplomiral. Specialko je leta 1949 zaključil pri prof. Antunu Augustinčiću in nato leta 1953 začel razstavljati. Leta 1959/60 je kot štipendist sklada Moša Pijade nekaj mesecev preživel v Parizu in to je bilo zelo pomembno obdobje za njegovo spoznavanje evropske umetnosti in odkrivanje lastnih kreativnih potencialov. Kljub možnosti, da bi ostal v Parizu, se je Kožarić odločil oditi v Zagreb in tu ustvarjati. V začetku 60. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Kožarić Ivan
1. Biografija
Opis

Ivan Kožarić se je rodil 10. junija 1921 v Petrinji. Leta 1943 je vpisal študij kiparstva na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu in štiri leta kasneje diplomiral. Specialko je leta 1949 zaključil pri prof. Antunu Augustinčiću in nato leta 1953 začel razstavljati. Leta 1959/60 je kot štipendist sklada Moša Pijade nekaj mesecev preživel v Parizu in to je bilo zelo pomembno obdobje za njegovo spoznavanje evropske umetnosti in odkrivanje lastnih kreativnih potencialov. Kljub možnosti, da bi ostal v Parizu, se je Kožarić odločil oditi v Zagreb in tu ustvarjati. V začetku 60. let je bil član Gorgone, skupine, v kateri delujejo najpomembnejša imena sodobne hrvaške umetnosti. Razstavljal je na številnih osebnih in skupinskih razstavah tako doma kot po svetu in za svoja dela dobil pomembna priznanja, kot je nagrada »Vladimir Nazor« za življenjsko delo leta 1997.

2. Multimedija
Multimedija
Kožarić Ivan Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Kožarić Ivan
Spremljajte avtorja Kožarić Ivan

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja