Laibach

Laibach

Laibach je slovenska glasbena skupina, ki se poleg glasbe izraža še z oblikovanjem, slikarstvom in gledališcem. Nastala je leta 1980 v Trbovljah. Skupina sodi v umetniški kolektiv Neue Slowenische Kunst (NSK). Je med najbolj razpoznavnimi slovenskimi glasbenimi skupinami, uveljavljena predvsem na mednarodnem prizorišcu.<BR><BR>Temelj njihovega ustvarjanja je avantgardnost v vseh pogledih in simbolno provokativno spominjanje na totalitarne režime. Zaradi svojih provokacij so imeli številne težave. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Laibach je slovenska glasbena skupina, ki se poleg glasbe izraža še z oblikovanjem, slikarstvom in gledališcem. Nastala je leta 1980 v Trbovljah. Skupina sodi v umetniški kolektiv Neue Slowenische Kunst (NSK). Je med najbolj razpoznavnimi slovenskimi glasbenimi skupinami, uveljavljena predvsem na mednarodnem prizorišcu.

Temelj njihovega ustvarjanja je avantgardnost v vseh pogledih in simbolno provokativno spominjanje na totalitarne režime. Zaradi svojih provokacij so imeli številne težave. Že prvi njihov multimedijski projekt "Rdeci revirji" (1980) je naletel na popolno prepoved obcinske uprave Trbovlje. Na plakatih sta bili namrec slika Kazimirja Malevica "Crni križ" in motiv iz Carpentierjevega filma "Noc carovnic".

3. Multimedija
Multimedija
Laibach Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Laibach
Spremljajte avtorja Laibach

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!