Laibach

Laibach

Laibach je slovenska glasbena skupina, ki se poleg glasbe izraža še z oblikovanjem, slikarstvom in gledališčem. Nastala je leta 1980 v Trbovljah. Skupina sodi v umetniški kolektiv Neue Slowenische Kunst (NSK). Je med najbolj razpoznavnimi slovenskimi glasbenimi skupinami, uveljavljena predvsem na mednarodnem prizorišču.Temelj njihovega ustvarjanja je avantgardnost v vseh pogledih in simbolno provokativno spominjanje na totalitarne režime. Zaradi svojih provokacij so imeli številne težave. ...

Spremljajte avtorja
1. Biografija
Opis

Laibach je slovenska glasbena skupina, ki se poleg glasbe izraža še z oblikovanjem, slikarstvom in gledališčem. Nastala je leta 1980 v Trbovljah. Skupina sodi v umetniški kolektiv Neue Slowenische Kunst (NSK). Je med najbolj razpoznavnimi slovenskimi glasbenimi skupinami, uveljavljena predvsem na mednarodnem prizorišču.Temelj njihovega ustvarjanja je avantgardnost v vseh pogledih in simbolno provokativno spominjanje na totalitarne režime. Zaradi svojih provokacij so imeli številne težave. Že prvi njihov multimedijski projekt "Rdeči revirji" (1980) je naletel na popolno prepoved občinske uprave Trbovlje. Na plakatih sta bili namreč slika Kazimirja Maleviča "Črni križ" in motiv iz Carpentierjevega filma "Noč čarovnic".

2. Multimedija
Multimedija
Laibach Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Laibach
Spremljajte avtorja Laibach

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja