Lavrenčič Avgust

Lavrenčič Avgust

Avgust Lavrenčič (1925-1996), slikar in scenograf, je leta 1954 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Lavrenčič je sprva uporabljal predvsem tehniko simuliranega izslikanega kolaža. Rad je slikal figuralne kompozicije in imaginarne portrete. V njegovem slikarstvu prvih obdobij se pojavljajo elementi nadrealizma, ki so vezani na intimizem. V akvarelu je rad slikal morske pejsaže, naravo brez figur. Kasneje je v oljnih slikah večjih formatov uveljavil trdno kompozicijo in pretehtano barvno skladnost. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Lavrenčič Avgust
1. Biografija
Opis

Avgust Lavrenčič (1925-1996), slikar in scenograf, je leta 1954 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Lavrenčič je sprva uporabljal predvsem tehniko simuliranega izslikanega kolaža. Rad je slikal figuralne kompozicije in imaginarne portrete. V njegovem slikarstvu prvih obdobij se pojavljajo elementi nadrealizma, ki so vezani na intimizem. V akvarelu je rad slikal morske pejsaže, naravo brez figur. Kasneje je v oljnih slikah večjih formatov uveljavil trdno kompozicijo in pretehtano barvno skladnost. Rad slika prizore iz narave, ki pa jih prestavi v imaginarni, sanjski svet. Poleg slikarstva se je ukvarjal tudi s scenografijo. Bil je scenograf celjskega gledališča.

2. Multimedija
Multimedija
Lavrenčič Avgust Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Lavrenčič Avgust
Spremljajte avtorja Lavrenčič Avgust

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja