Lavrenčič Avgust

Lavrenčič Avgust

Avgust Lavrenčič (1925-1996), slikar in scenograf, je leta 1954 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. <BR><BR>Lavrenčič je sprva uporabljal predvsem tehniko simuliranega izslikanega kolaža. Rad je slikal figuralne kompozicije in imaginarne portrete. V njegovem slikarstvu prvih obdobij se pojavljajo elementi nadrealizma, ki so vezani na intimizem. V akvarelu je rad slikal morske pejsaže, naravo brez figur. Kasneje je v oljnih slikah večjih formatov uveljavil trdno kompozicijo in pretehtano barvno skladnost. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Avgust Lavrenčič (1925-1996), slikar in scenograf, je leta 1954 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani.

Lavrenčič je sprva uporabljal predvsem tehniko simuliranega izslikanega kolaža. Rad je slikal figuralne kompozicije in imaginarne portrete. V njegovem slikarstvu prvih obdobij se pojavljajo elementi nadrealizma, ki so vezani na intimizem. V akvarelu je rad slikal morske pejsaže, naravo brez figur. Kasneje je v oljnih slikah večjih formatov uveljavil trdno kompozicijo in pretehtano barvno skladnost. Rad slika prizore iz narave, ki pa jih prestavi v imaginarni, sanjski svet.

Poleg slikarstva se je ukvarjal tudi s scenografijo. Bil je scenograf celjskega gledališča.

3. Multimedija
Multimedija
Lavrenčič Avgust Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Lavrenčič Avgust
Spremljajte avtorja Lavrenčič Avgust

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!