Lipovec Dušan

Lipovec Dušan

Dušan Lipovec (1952-2005), slikar, kipar, fotograf, pesnik, publicist, kritik, je leta 1977 diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri prof. Andreju Jemcu. Leta 1977 se je študijsko izpopolnjeval v Montrealu v Kanadi.<br><br>Lipovec velja za odličnega sodobnega slovenskega krajinarja. Njegove krajine so včasih lirične, drugič pa ekspresionistično obarvane. Najraje je slikal motive Kamnika in okolice, Dolenjske, Istre in Gorenjske.<br><br>Za svoje delo je prejel številna priznanja. Imel je več kot petdeset samostojnih razstav doma in v tujini. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Dušan Lipovec (1952-2005), slikar, kipar, fotograf, pesnik, publicist, kritik, je leta 1977 diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri prof. Andreju Jemcu. Leta 1977 se je študijsko izpopolnjeval v Montrealu v Kanadi.

Lipovec velja za odličnega sodobnega slovenskega krajinarja. Njegove krajine so včasih lirične, drugič pa ekspresionistično obarvane. Najraje je slikal motive Kamnika in okolice, Dolenjske, Istre in Gorenjske.

Za svoje delo je prejel številna priznanja. Imel je več kot petdeset samostojnih razstav doma in v tujini.

3. Multimedija
Multimedija
Lipovec Dušan Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Lipovec Dušan
Spremljajte avtorja Lipovec Dušan

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!