Lovko Erik

Lovko Erik

Erik Lovko (1953-2009), kipar, slikar, grafik, ilustrator in karikaturist, je leta 1976 diplomiral na likovni akademiji v Firencah pri prof. Silviu Loffredu. Pred tem je nakaj let študiral na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah pri prof. Edmondu Bacciju. Leta 1979 je opravil kiparsko specialko pri prof. Slavku Tihcu na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani.<br><br>Osrednja tema Lovkovega slikarstva je monumentalna cloveška figura naslikana v intenzivnem koloritu in monumentalno plasticno oblikovana. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Erik Lovko (1953-2009), kipar, slikar, grafik, ilustrator in karikaturist, je leta 1976 diplomiral na likovni akademiji v Firencah pri prof. Silviu Loffredu. Pred tem je nakaj let študiral na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah pri prof. Edmondu Bacciju. Leta 1979 je opravil kiparsko specialko pri prof. Slavku Tihcu na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani.

Osrednja tema Lovkovega slikarstva je monumentalna cloveška figura naslikana v intenzivnem koloritu in monumentalno plasticno oblikovana. Za slikarski opus so poleg ohranjanja tradicionalne figure znacilna še glasba kot vodilna tema vecine njegovih del in brezprostorje, v katerega rad postavlja svoje motive.

Od leta 1976 je imel vec kot 70 samostojnih razstav. Za svoje delo pa je prejel vec nagrad.

3. Multimedija
Multimedija
Lovko Erik Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Lovko Erik
Spremljajte avtorja Lovko Erik

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!