Lovko Erik

Lovko Erik

Erik Lovko (1953-2009), kipar, slikar, grafik, ilustrator in karikaturist, je leta 1976 diplomiral na likovni akademiji v Firencah pri prof. Silviu Loffredu. Pred tem je nakaj let študiral na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah pri prof. Edmondu Bacciju. Leta 1979 je opravil kiparsko specialko pri prof. Slavku Tihcu na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani.Osrednja tema Lovkovega slikarstva je monumentalna človeška figura naslikana v intenzivnem koloritu in monumentalno plastično oblikovana. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Lovko Erik
1. Biografija
Opis

Erik Lovko (1953-2009), kipar, slikar, grafik, ilustrator in karikaturist, je leta 1976 diplomiral na likovni akademiji v Firencah pri prof. Silviu Loffredu. Pred tem je nakaj let študiral na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah pri prof. Edmondu Bacciju. Leta 1979 je opravil kiparsko specialko pri prof. Slavku Tihcu na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani.Osrednja tema Lovkovega slikarstva je monumentalna človeška figura naslikana v intenzivnem koloritu in monumentalno plastično oblikovana. Za slikarski opus so poleg ohranjanja tradicionalne figure značilna še glasba kot vodilna tema večine njegovih del in brezprostorje, v katerega rad postavlja svoje motive. Od leta 1976 je imel več kot 70 samostojnih razstav. Za svoje delo pa je prejel več nagrad.

2. Multimedija
Multimedija
Lovko Erik Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Lovko Erik
Spremljajte avtorja Lovko Erik

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja