Maj Metoda

Maj Metoda

Metoda Maj (roj. Lesjak; 1964) s svojimi kiparskimi deli ponazarja različna duševna stanja, čustva, odnose med ljudmi, erotiko, življenje. Zanimajo jo tudi družbeno kritične vsebine, predvsem problematika odrinjenih družbenih skupin. V njenih delih prevladuje figuralika. <br>Na njeno kiparsko ustvarjanje in raziskovanje duševnosti v različnih materialih, največ pa v bronu in kamnu, močno vpliva njena psihološka izobrazba, ki jo ima poleg likovne. <br><br>Razstavljati je začela leta 1999 in ima za seboj številne samostojne in skupinske razstave. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Metoda Maj (roj. Lesjak; 1964) s svojimi kiparskimi deli ponazarja različna duševna stanja, čustva, odnose med ljudmi, erotiko, življenje. Zanimajo jo tudi družbeno kritične vsebine, predvsem problematika odrinjenih družbenih skupin. V njenih delih prevladuje figuralika.
Na njeno kiparsko ustvarjanje in raziskovanje duševnosti v različnih materialih, največ pa v bronu in kamnu, močno vpliva njena psihološka izobrazba, ki jo ima poleg likovne.

Razstavljati je začela leta 1999 in ima za seboj številne samostojne in skupinske razstave. Za svoja dela je prejela več odkupnih nagrad in priznanj.
Od leta 2004 izdeluje tudi kipe večjih dimenzij iz porobetona in kamna; v obdobju od leta 2009 do 2014 je postavljenih kar deset njenih javnih kipov.

3. Multimedija
Multimedija
Maj Metoda Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Maj Metoda
Spremljajte avtorja Maj Metoda

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!