Meško Kiar

Meško Kiar

Kiar (Bogdan) Meško (1936), slikar, grafik in kipar, je leta 1958 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1960 pa je končal specialko za slikarstvo pri profesor Gabrijelu Stupici na ALU. <br><br>Meško je eden izmed predstavnikov Ljubljanske grafične šole. Znan je potem, da pogosto portretira velika imena slovenske književnosti. Njegov opus zajema tako abstraktna kot tudi figuralna dela. Rad slika motive slovenske zgodovine.<br><br>Leta 1966 je prejel nagrado Prešernovega sklada za grafične dela razstavljena v letu 1965.<br><br></b></b></b></b></b></b>

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Kiar (Bogdan) Meško (1936), slikar, grafik in kipar, je leta 1958 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1960 pa je končal specialko za slikarstvo pri profesor Gabrijelu Stupici na ALU.

Meško je eden izmed predstavnikov Ljubljanske grafične šole. Znan je potem, da pogosto portretira velika imena slovenske književnosti. Njegov opus zajema tako abstraktna kot tudi figuralna dela. Rad slika motive slovenske zgodovine.

Leta 1966 je prejel nagrado Prešernovega sklada za grafične dela razstavljena v letu 1965.

3. Multimedija
Multimedija
Meško Kiar Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Meško Kiar
Spremljajte avtorja Meško Kiar

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!