Murtić Edo

Murtić Edo

Edo Murtić (1921-2005), je študiral na umetniški akademiji. Prvo samostojno razstavo je pripravil leta 1935 v Zagrebu. Veliko je potoval in razstavljal po Franciji, Italiji in Ameriki; njegova umetniška dela so bila večkrat mednarodno nagrajena. Odprl je okrog 150 samostojnih in 300 skupinskih razstav. Leta 1985 je prejel 'AVNOJ' - nagrado za življenjsko delo, leta 1997 je postal redni član HAZU (hrvaška akademija znanosti in umetnosti), 2001. mu je bila podeljena nagrada 'Vladimir Nazor' za življenjsko delo. Leto kasneje 2002 ga je Bjelovar proglasil za častnega člana mesta. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Murtić Edo
1. Biografija
Opis

Edo Murtić (1921-2005), je študiral na umetniški akademiji. Prvo samostojno razstavo je pripravil leta 1935 v Zagrebu. Veliko je potoval in razstavljal po Franciji, Italiji in Ameriki; njegova umetniška dela so bila večkrat mednarodno nagrajena. Odprl je okrog 150 samostojnih in 300 skupinskih razstav. Leta 1985 je prejel 'AVNOJ' - nagrado za življenjsko delo, leta 1997 je postal redni član HAZU (hrvaška akademija znanosti in umetnosti), 2001. mu je bila podeljena nagrada 'Vladimir Nazor' za življenjsko delo. Leto kasneje 2002 ga je Bjelovar proglasil za častnega člana mesta. Večino svojega življenja je preživel v Zagrebu in Vrsarju, življenjsko pot pa je sklenil leta 2005 v Zagrebu.

2. Multimedija
Multimedija
Murtić Edo Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Murtić Edo
Spremljajte avtorja Murtić Edo

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja