Palčič Klavdij

Palčič Klavdij

Klavdij Palcic (1940), slikar in grafik je v Trstu obiskoval gimnazijo, kjer ga je risanja ucil Avgust Cernigoj. Leta 1964 je diplomiral na Umetnostnem liceju v Benetkah. V šestesetih letih je bil soustanovitelj tržaške umetniške skupine Raccordosei pri kulturni organizaciji Arte viva. Socasno je pouceval risanje in umetnostno zgodovino na slovenskih šolah v Trstu in Gorici. Leta 1977 je ustanovil graficni atelje Graficenter pri Založništvu tržaškega tiska. Ukvarja se tudi z ilustracijo, scenografijo in kostumografijo. <BR><BR>Palcic ustvarja na širokem podrocju likovnih zvrsti. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Klavdij Palcic (1940), slikar in grafik je v Trstu obiskoval gimnazijo, kjer ga je risanja ucil Avgust Cernigoj. Leta 1964 je diplomiral na Umetnostnem liceju v Benetkah. V šestesetih letih je bil soustanovitelj tržaške umetniške skupine Raccordosei pri kulturni organizaciji Arte viva. Socasno je pouceval risanje in umetnostno zgodovino na slovenskih šolah v Trstu in Gorici. Leta 1977 je ustanovil graficni atelje Graficenter pri Založništvu tržaškega tiska. Ukvarja se tudi z ilustracijo, scenografijo in kostumografijo.

Palcic ustvarja na širokem podrocju likovnih zvrsti. V svojem delu pa raziskuje predvsem razmerja med duhom in materijo. Njegov umetniški izraz je ekspresiven. Njegova risba in barva sta hrati mimeticni in izpovedni. Za njegova dela je znacilna cutna barvitost.

3. Multimedija
Multimedija
Palčič Klavdij Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Palčič Klavdij
Spremljajte avtorja Palčič Klavdij

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!