Perko Tomaž

Perko Tomaž

Tomaž Perko (1947), slikar, je leta 1971 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, Leta 1973 pa je zaključil podiplomski študij restavratorstva pri profesor Mirku Šubicu na ALU v Ljubljani.Perko je vodilni slikar "slovenske krajine" svoje generacije. Njegova glavna motiva sta Kamniško-Savinjske Alpe in cerkniško jezero. Krajino upodablja tako realistično, da so predmeti skoraj tako natančno upodobljeni kot bi bili na fotografiji. V realistične krajine s pomočjo svetlobe in senc vnaša tudi romantično razpoloženje. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Perko Tomaž
1. Biografija
Opis

Tomaž Perko (1947), slikar, je leta 1971 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, Leta 1973 pa je zaključil podiplomski študij restavratorstva pri profesor Mirku Šubicu na ALU v Ljubljani.Perko je vodilni slikar "slovenske krajine" svoje generacije. Njegova glavna motiva sta Kamniško-Savinjske Alpe in cerkniško jezero. Krajino upodablja tako realistično, da so predmeti skoraj tako natančno upodobljeni kot bi bili na fotografiji. V realistične krajine s pomočjo svetlobe in senc vnaša tudi romantično razpoloženje. Slika tudi portrete, pri katerih je značilno, da upodobljence navadno postavi na desno ali levo stran slike ter jih obda z zanje najbolj značilnim okoljem. Tako je na primer kamniški župan Tone Smolnikar upodobljen z veduto Kamniško-Savinjskih Alp. Upodobil je tudi nadškofa metropolita Franceta Krambergerja.

2. Multimedija
Multimedija
Perko Tomaž Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Perko Tomaž
Spremljajte avtorja Perko Tomaž

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja