Pirnat Janez

Pirnat Janez

Janez Pirnat se je rodil 25. septembra 1932 v Ljubljani. Risanja in modeliranja se je najprej ucil pri ocetu Nikolaju Pirnatu, po njegovi smrti pa v ateljeju kiparja Jakoba Savinška. Po zakljucku gimnazije je pricel s študijem arhitekture, kasneje pa je nadaljeval študij kiparstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 1959 diplomiral. Študij je nadaljeval na specialni šoli za kiparstvo pri profesorju Karlu Putrihu. Kasneje je na Inštitutu za sociologijo in filozofijo študiral pri profesorju Borisu Ziherlu in profesorju Stanetu Mikužu. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Janez Pirnat se je rodil 25. septembra 1932 v Ljubljani. Risanja in modeliranja se je najprej ucil pri ocetu Nikolaju Pirnatu, po njegovi smrti pa v ateljeju kiparja Jakoba Savinška. Po zakljucku gimnazije je pricel s študijem arhitekture, kasneje pa je nadaljeval študij kiparstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 1959 diplomiral. Študij je nadaljeval na specialni šoli za kiparstvo pri profesorju Karlu Putrihu. Kasneje je na Inštitutu za sociologijo in filozofijo študiral pri profesorju Borisu Ziherlu in profesorju Stanetu Mikužu. Študijsko se je izpopolnjeval v Italiji, Franciji, Švici, Nemciji, Belgiji, Holandiji in Sovjetski zvezi. Leta 1967 je prejel Fordovo štipendijo in to leto delovno preživel v Združenih državah Amerike. Leta 1959 je pricel urejati odprti atelje na Siparu pri Umagu, hrvaška Istra. Od takrat redno obiskuje istrske kamnolome in tudi vecino leta preživi in dela v Istri. V obdobju 1963 - 1964 je sodeloval pri organizaciji umetniškega mesta Grožnjan. Samostojno in skupinsko razstavlja od 1951 leta.

3. Multimedija
Multimedija
Pirnat Janez Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Pirnat Janez
Spremljajte avtorja Pirnat Janez

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!