Sajovic Evgen

Sajovic Evgen

Evgen Sajovic (1913-1986), slikar, je leta 1938 diplomiral na Akademiji za likovno umijetnost v Zagrebu. Leta 1939 se je priključil slikarski skupini Neodvisnih in postal njen vidnejpi predstavnik. Po drugi svetovni vojni je učil slikanja na osnovnih šolah, bil pa je tudi honorarni predavatelj na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Ukvarjal se je tudi z ilustracijo (Andersenove pravljice). Sajovic je najraje slikal intimno ubrane krajine, pogosto z motiviko ljubljanske okolice, šempeterskega in poljanskega predmestja. Ob tem je slikal tudi potrete in tihožitja. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Sajovic Evgen
1. Biografija
Opis

Evgen Sajovic (1913-1986), slikar, je leta 1938 diplomiral na Akademiji za likovno umijetnost v Zagrebu. Leta 1939 se je priključil slikarski skupini Neodvisnih in postal njen vidnejpi predstavnik. Po drugi svetovni vojni je učil slikanja na osnovnih šolah, bil pa je tudi honorarni predavatelj na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Ukvarjal se je tudi z ilustracijo (Andersenove pravljice). Sajovic je najraje slikal intimno ubrane krajine, pogosto z motiviko ljubljanske okolice, šempeterskega in poljanskega predmestja. Ob tem je slikal tudi potrete in tihožitja. Je predstavnik barvnega realizma. V njegovih delih so poudarjeni hladni, intenzivni zelenomodri in vijoličasti toni.

2. Multimedija
Multimedija
Sajovic Evgen Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Sajovic Evgen
Spremljajte avtorja Sajovic Evgen

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja