Španzel Rudi

Španzel Rudi

Rudi Španzel (1948), slikar, je leta 1971 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri prof. Maksimu Sedeju. Leta 1973 je končal specialko za slikarstvo pri prof. Janezu Berniku in leta 1975 specialko za grafiko pri prof. Marjanu Pogačniku.Španzel je eden najboljših in najbolj iskanik slovenskih portretistov. V njegovih delih sta poudarjena realizem in simbolika. Oblikuje tudi vitraže, interierje in skulpture.Leta 1985 je prejel nagrado Prešernovega sklada za umetniške dosežke na področju figuralike. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Španzel Rudi
1. Biografija
Opis

Rudi Španzel (1948), slikar, je leta 1971 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri prof. Maksimu Sedeju. Leta 1973 je končal specialko za slikarstvo pri prof. Janezu Berniku in leta 1975 specialko za grafiko pri prof. Marjanu Pogačniku.Španzel je eden najboljših in najbolj iskanik slovenskih portretistov. V njegovih delih sta poudarjena realizem in simbolika. Oblikuje tudi vitraže, interierje in skulpture.Leta 1985 je prejel nagrado Prešernovega sklada za umetniške dosežke na področju figuralike. Razstavljal je doma in na tujem in prejel priznanja za svoje delo doma in v tujini.

2. Multimedija
Multimedija
Španzel Rudi Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Španzel Rudi
Spremljajte avtorja Španzel Rudi

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja