Stančič Zora

Stančič Zora

Zora Stančič (1956), grafičarka in vizualna umetnica, je leta 1984 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Sarajevu. Leta 1990 je končala grafično specialko na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesor Zvest Apolloniu. Študijsko se je izobraževala v Parizu (1988), na Dunaju (1989), v ZDA (1993) in na Češkem (2001).Grafična dela Zore Stančič kažejo na precizno risarsko tehniko. V delih ji je blizu figuralika. Podobe oseb bodisi prenese kot kolaž iz sodobnega sveta ali pa celo uporabi forografije iz lastnega arhiva, grafike in risbe. ...

Spremljajte avtorja
1. Biografija
Opis

Zora Stančič (1956), grafičarka in vizualna umetnica, je leta 1984 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Sarajevu. Leta 1990 je končala grafično specialko na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesor Zvest Apolloniu. Študijsko se je izobraževala v Parizu (1988), na Dunaju (1989), v ZDA (1993) in na Češkem (2001).Grafična dela Zore Stančič kažejo na precizno risarsko tehniko. V delih ji je blizu figuralika. Podobe oseb bodisi prenese kot kolaž iz sodobnega sveta ali pa celo uporabi forografije iz lastnega arhiva, grafike in risbe. Na nekaterih delih se pojavljajo tudi besede, stavki in celo pesmi. Ravno pesmi dajo sliki končni smisel. Leta 1995 je izdala knjigo Album,s katero je skušala umetniško grafiko prevesti v drug medij.Za svoja dela je dobila številna priznanja doma in na tujem. Na 23. mednarodnem grafičnem bienalu v Ljubljani je za razstavljene grafike prejela nagrado Novega mesta. Leta 1996 je prejela prvo nagrado na Bienalu slovenske grafike na Otočcu in leta 1999 na petem mednarodnem bienalu risbe in grafike v madžarskem mestu Gyor častno priznanje. Njena dela so del stalnih zbirk v Albertini na Dunaju, V Fond National D'Art Contemporain v Parizu, v Moderni galeriji v Ljubljani in v The Jane Voorhees Zimmerli Art Museum v New Brunswichu v New Yearsey v ZDA.

2. Multimedija
Multimedija
Stančič Zora Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Stančič Zora
Spremljajte avtorja Stančič Zora

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja