Sterle France

Sterle France

France Sterle (1889-1930), slikar in risar, je diplomiral na dunajski akademiji (1909-1912), kjer je opravil tudi specialko pri prof. Pochwalskyju). Leta 1922 je bil v Ljubljani soustanovitelj Umetniške šole Probuda, ki jo je vodil do leta 1925. Nato je deloval kot svobodni umetnik. <BR><BR>Slikal je v olju, risbe pa ustvarjal z ogljem. Njegove krajine prikazujejo Ljubljano in Cerkniško jezero. Z akademsko potezo je delal tudi mešcanske portrete. <BR><BR></b></b></b></b>

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

France Sterle (1889-1930), slikar in risar, je diplomiral na dunajski akademiji (1909-1912), kjer je opravil tudi specialko pri prof. Pochwalskyju). Leta 1922 je bil v Ljubljani soustanovitelj Umetniške šole Probuda, ki jo je vodil do leta 1925. Nato je deloval kot svobodni umetnik.

Slikal je v olju, risbe pa ustvarjal z ogljem. Njegove krajine prikazujejo Ljubljano in Cerkniško jezero. Z akademsko potezo je delal tudi mešcanske portrete.

3. Multimedija
Multimedija
Sterle France Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Sterle France
Spremljajte avtorja Sterle France

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!