Šubic Janez

Šubic Janez

Janez Šubic (1850-1889), slikar, je kot otrok pomagal v znameniti podobarski delavnici očeta Štefana Šubica v Poljanski dolini, iz katere so izšli številni slovenski slikarji, med njimi tudi brat Janeza Jurij Šubic. Nato ga je oče dal v uk v delavnico slovenskega slikarja Janeza Wolfa v Ljubljano. Wolf mu je utrl pot na slikarske akademije v Benetkah, Rimu in na Dunaju, kjer je delal v delavnici znamenitega avstrijskega akademskega slikarja Hansa Makarta.Šubičevo slikarstvo vseskozi temelji na mešanici med romantiko in realizmom. Akademski realizem se kaže v številnih potretih. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Šubic Janez
1. Biografija
Opis

Janez Šubic (1850-1889), slikar, je kot otrok pomagal v znameniti podobarski delavnici očeta Štefana Šubica v Poljanski dolini, iz katere so izšli številni slovenski slikarji, med njimi tudi brat Janeza Jurij Šubic. Nato ga je oče dal v uk v delavnico slovenskega slikarja Janeza Wolfa v Ljubljano. Wolf mu je utrl pot na slikarske akademije v Benetkah, Rimu in na Dunaju, kjer je delal v delavnici znamenitega avstrijskega akademskega slikarja Hansa Makarta.Šubičevo slikarstvo vseskozi temelji na mešanici med romantiko in realizmom. Akademski realizem se kaže v številnih potretih. Romantika pa preveva njegove krajinske študije. V portretih domačih ljudi je skušal poveličevati slovenskega kmečkega človeka.

2. Multimedija
Multimedija
Šubic Janez Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Šubic Janez
Spremljajte avtorja Šubic Janez

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja