Tihec Slavko

Tihec Slavko

Slavko Tihec se je rodil v družino železničarskega uradnika. Očeta je izgubil pri šestih letih, tako da je mati sama skrbela za otroke. Osnovno šolo je Slavko obiskoval v Mariboru, po izbruhu druge svetovne vojne pa so Nemci aretirali celo Tihčevo družino. Po koncu vojne je Slavko nadaljeval šolanje na srednji šoli in se tam začel zanimati za kiparstvo. Leta 1948 je v sklopu obveznega vojaškega roka obiskoval šolo za rezervne častnike v Kranju in Črnomlju. Po opravljenem vojaškem roku se je vpisal na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je študiral kiparstvo pri profesorjih Karlu Putrihu, Zdenku in Borisu Kalinu, pri katerem je leta 1955 tudi diplomiral. Po diplomi se je vrnil v Maribor, kjer je začel ustvarjati kot svobodni umetnik.

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Tihec Slavko
1. Biografija
Opis

Slavko Tihec se je rodil v družino železničarskega uradnika. Očeta je izgubil pri šestih letih, tako da je mati sama skrbela za otroke. Osnovno šolo je Slavko obiskoval v Mariboru, po izbruhu druge svetovne vojne pa so Nemci aretirali celo Tihčevo družino.

Po koncu vojne je Slavko nadaljeval šolanje na srednji šoli in se tam začel zanimati za kiparstvo. Leta 1948 je v sklopu obveznega vojaškega roka obiskoval šolo za rezervne častnike v Kranju in Črnomlju.

Po opravljenem vojaškem roku se je vpisal na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je študiral kiparstvo pri profesorjih Karlu Putrihu, Zdenku in Borisu Kalinu, pri katerem je leta 1955 tudi diplomiral.

Po diplomi se je vrnil v Maribor, kjer je začel ustvarjati kot svobodni umetnik.

2. Multimedija
Multimedija
Tihec Slavko Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Tihec Slavko
Spremljajte avtorja Tihec Slavko

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja