Toman Veljko

Toman Veljko

Veljko Toman (1944), slika, grafik in restavrator-konservator, je leta 1971 diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesor Maksimu Sedeju. Leta 1975 je končal podiplomski študij restavratorstva pri prof. Mirku Šubicu na ALU v Ljubljani.<br><br>Toman se je kot velik ljubitelj narave posvetil krajinarstvu. Njegove krajine so izrazito impresivne in energijsko bogate. Je izrazit kolorist, ki skozi podobe krajine izraža svojo notranjost. <br><br></b></b></b></b>

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Veljko Toman (1944), slika, grafik in restavrator-konservator, je leta 1971 diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesor Maksimu Sedeju. Leta 1975 je končal podiplomski študij restavratorstva pri prof. Mirku Šubicu na ALU v Ljubljani.

Toman se je kot velik ljubitelj narave posvetil krajinarstvu. Njegove krajine so izrazito impresivne in energijsko bogate. Je izrazit kolorist, ki skozi podobe krajine izraža svojo notranjost.

3. Multimedija
Multimedija
Toman Veljko Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Toman Veljko
Spremljajte avtorja Toman Veljko

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!