Wang Huiquin

Wang Huiquin

Huiqin Wang se je rodila leta 1955 v Nantongu na Kitajskem. Cas njenega otroštva je bil zaznamovan s kulturno revolucijo, kar je mocno otežilo njeno šolanje. Kljub temu ji je uspelo leta 1978 priti na Akademijo za likovno umetnost Pedagoške univerze v Nankingu, kjer je študirala kitajsko slikarstvo, oljno slikarstvo in kaligrafijo. Študij je leta 1982 zakljucila z diplomo. Leta 1983 so bila njena dela izbrana za graficni bienale v Ljubljani, kjer od tedaj tudi živi in deluje. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Huiqin Wang se je rodila leta 1955 v Nantongu na Kitajskem. Cas njenega otroštva je bil zaznamovan s kulturno revolucijo, kar je mocno otežilo njeno šolanje. Kljub temu ji je uspelo leta 1978 priti na Akademijo za likovno umetnost Pedagoške univerze v Nankingu, kjer je študirala kitajsko slikarstvo, oljno slikarstvo in kaligrafijo. Študij je leta 1982 zakljucila z diplomo. Leta 1983 so bila njena dela izbrana za graficni bienale v Ljubljani, kjer od tedaj tudi živi in deluje. Na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je nadaljevala študij grafike in slikarstva ter leta 1986 magistrirala. Pozneje se je izpopolnjevala v Groningenu na Nizozemskem.

3. Multimedija
Multimedija
Wang Huiquin Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Wang Huiquin
Spremljajte avtorja Wang Huiquin

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!