Zaplatil Boris

Zaplatil Boris

Akademski slikar Boris Zaplatil se je rodil 23. aprila 1957 v Ljubljani. Po koncani srednji šoli za oblikovanje v Ljubljani leta 1975, je sodeloval v ateljeju akademskega kiparja Janeza Boljke in v oblikovalskem studiu arhitekta Petra Skalarja. Leta 1978 je zacel študirati na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost, kjer je diplomiral leta 1982 pri prof.Gustavu Gnamušu. Študij je še nadaljeval na slikarski specialki doleta 1984. <BR>Od leta 1979 je imel 73 samostojnih razstav, sodeloval na 130 skupinskih razstavah in se udeležil 44 likovnih kolonij. Za svoje delo je prejel 11 nagrad. .. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Akademski slikar Boris Zaplatil se je rodil 23. aprila 1957 v Ljubljani. Po koncani srednji šoli za oblikovanje v Ljubljani leta 1975, je sodeloval v ateljeju akademskega kiparja Janeza Boljke in v oblikovalskem studiu arhitekta Petra Skalarja. Leta 1978 je zacel študirati na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost, kjer je diplomiral leta 1982 pri prof.Gustavu Gnamušu. Študij je še nadaljeval na slikarski specialki doleta 1984.
Od leta 1979 je imel 73 samostojnih razstav, sodeloval na 130 skupinskih razstavah in se udeležil 44 likovnih kolonij. Za svoje delo je prejel 11 nagrad. Leta 2000 je sodeloval kot svetovalec pri pripravi likovne zbirke Hypo banke v Ljubljani, v letu 2001 in 2002 je deloval kot umetniški vodja galerije Imprima v Ljubljani.

Živi in dela kot samostojni ustvarjalec v Ljubljani.

3. Multimedija
Multimedija
Zaplatil Boris Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Zaplatil Boris
Spremljajte avtorja Zaplatil Boris

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!